Sparen of uitvaartverzekering?

Vergelijk de goedkoopste uitvaartverzekering met de mogelijkheid tot sparen, om op die manier te bepalen wat in jouw geval de beste optie is. Wil je gebruik maken van een bankspaarrekening en de touwtjes zelf in handen houden, of er met een natura uitvaartverzekering graag voor zorgen dat je nabestaanden hier in ieder geval geen omkijken naar hebben? Je maakt in de beide gevallen een goede keuze, waarmee je ervoor zorgt dat je financieel in ieder geval geen risico loopt. Je kunt de kosten van je uitvaart dekken door te sparen of de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten, waardoor je je keuze af kunt laten hangen van je persoonlijke voorkeur. Als je al wel een uitvaartverzekering hebt, maar je mogelijkheden hebt gevonden tot beter, dan kun je ook het maken van een overstap overwegen om te doen.

Bankspaarrekening

Wil je sparen voor een uitvaart, dan kun je dat het best doen met behulp van een bankspaarrekening. Dit is een geblokkeerde spaarrekening, die pas vrijkomt op het moment dat je komt te overlijden. Je krijgt doorgaans een aantrekkelijke rente, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het inleggen van de bedragen. Tot een eerste kleine €7.000 (2013) betaal je hier geen vermogensrendementsheffing over, aangezien dit bedrag buiten box 3 valt. Het is daardoor bovendien een fiscaal aantrekkelijke wijze om te sparen.

Op zoek gaan naar een goedkope uitvaartverzekering

Aan de andere kant kun je op zoek gaan naar een goedkope uitvaartverzekering. Maak je gebruik van een natura uitvaartverzekering? Dan weet je niet alleen zeker dat je je financieel geen zorgen hoeft te maken, de verzekeraar zal dan ook de uitvaart voor je organiseren. Dat betekent dat je nabestaanden zich kunnen richten op het verwerken van het verlies, zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met het organiseren van je uitvaart. Weeg de beide mogelijkheden tegen elkaar af en kijk ook naar de goedkoopste uitvaartverzekering op basis van een kapitaaldekking, of een koopsom die je eenmalig in kunt leggen bij een verzekeraar.

Previous post:

Next post: