Begrafenisverzekering

In feite is een begrafenisverzekering gewoon een specifieke vorm van een uitvaartverzekering waarbij uiteraard alle focus is gelegd op een begrafenis bij het overlijden van de verzekerde. Wanneer u de premie zult gaan berekenen voor de uitvaartverzekering kunt u vaak al aangeven of u interesse heeft om de uitvaartverzekering te gaan afsluiten voor een begrafenis of voor een crematie. U kunt voor beiden eens de premie berekenen, zodat het verschil zichtbaar wordt. U zult dan zien dat het kiezen voor een crematie eerder tot de goedkoopste uitvaartverzekering kan gaan leiden dan wanneer u een begrafenis wilt. De begrafenisverzekering is dus een duurdere variant van de uitvaartverzekering.

Crematie

Bij een begrafenisverzekering staat de begrafenis centraal, dus u zou misschien verwachten dat wanneer men het heeft over een uitvaartverzekering waarbij een crematie centraal staat deze dan de crematieverzekering wordt genoemd. Alhoewel dit natuurlijk wel kan komt deze term eigenlijk zelden voor, waar begrafenisverzekering wel geregeld voorkomt. Hoe het ook zij, een begrafenisverzekering is dus ook niets anders dan een uitvaartverzekering voor een begrafenis. Dit is naast de crematie dus de optie die u heeft.

Begrafenisverzekering bij uitvaartverzekeraar

Voor uw begrafenisverzekering kunt u gewoon bij de reguliere uitvaartverzekeraars terecht. Het is dus niet zo dat er voor begrafenisverzekeringen ook speciale begrafenisverzekeraars zijn, want uitvaartverzekeraars leggen zich namelijk toe op zowel begrafenissen als ook op crematies. U kunt dus gewoon bij een uitvaartverzekeraar uw keuze maken voor een begrafenis als u dat wilt en in dat geval wordt er dan dus van een begrafenisverzekering gesproken.

Next post: